Eredetmotors - Eredetviségvizsga, Tuning, Alkatrész kereskedelm és szerviz. Webshop.


Műhelyünk szolgáltatásai


Műhelyünk a következő szolgáltatásokkal áll kedves ügyfelei rendelkezésére:


Műszaki vizsgára felkészítés, vizsgáztatás és zöldkártya ügyintézés

Gépjármű szervízelési program

Gépjármű motorok felújítása (garanciával)

Gépjárművek javítása

Autóvillamossági munkák

Autó és motor tuning

Rendszeres gépjármű-karbantartási program

Alkatrész forgalmazás

Autó fóliázás

Autókozmetika

Másodlagos Jelölés (DataDotDNA)

CHIP Tuning


Nitro tuning

A háttér

A nitró-Oxid teljesítménynövelőként történő alkalmazása visszavezethető egészen a II. világháborúig ahol arra használták, hogy a szövetséges repülőgépeknek megnöveljék a repülési gyorsaságát és magasabbra emelkedését.


Mivel a hadiiparban kezdték el fejleszteni ezért az egész egy burokban tartott, féltve őrzött titok volt, nem sok embernek volt tudomása a létezőségéről.


A nitró a 70-es évek végén került a nyilvánosság elé amikor néhány sikeres autókkal foglalkozó szakember és autóversenyző felfedezte, hogy rejlik valami a nitróban ha helyesen használják.

A nitró

A jelenleg létező teljesítmény-növelő termékek között kevés olyan hatásfokú van , amely egyáltalán összevethető azzal a drámai erőnövekedéssel, amelyet a nitró-rendszereink nyújtanak.


Amikor megvizsgálod az összes lehetőséget arra, hogy az autód az elérhető legnagyobb teljesítményt hozza ki magából, látni fogod, hogy a nitró-oxid képességével semmi sem ér fel.


A nitró használata ahhoz hasonlítható mintha megkétszereznéd a motor méretét, és mindezt azzal, hogy muködteted a NITROSYSTEM nitró rendszert.

Hogyan működik?

Az előzőekben beszéltünk arról, hogyan működnek a motorok. Azt állapítottuk meg, hogy minél több üzemanyagot égetünk el a hengerben annál nagyobb teljesítményt kapunk.

A nitró rendszer úgy működik, hogy a motorba az autó saját vezérlő elektronikája által befecskendezett üzemanyagon felül még plusz üzemanyagot juttat és ezen plusz üzemanyag elégetéséhez szükséges oxigént a Nitró -pontos nevén dinitrogén-oxid- biztosítja.

Turbósok figyelem!

Amikor nitrózol a befecskendezett nitró lehuti a motorba áramló levegőt ami önmagában is 15-20 Le növekedést jelent egy 200Le-s turbós motornál. És akkor még nem számoltunk a tényleges plusz lóerővel. Ez csak bónusz volt.


Egyszerűbben mondva amikor nitrózunk akkor plusz benzint és plusz oxigént adunk a motornak, így az nagyobb teljesítményt képes leadni.


Ez azért jó, mert egyedül a nitró olyan, amit csak akkor működtetsz amikor akarsz. Az összes standard tuning termék mindig többletterhelést jelent a motor számára és több üzemanyagot éget el folyamatosan.


Ha nem nitrózol, akkor az autód olyan mint volt vagy mint egy normál autó. De ha nitrózol akkor tényleg átültél egy másik autóba...


A nitróról kialakult általános vélemény, miszerint "veszélyes" egyszerűen nem igaz. Könnyű észrevenni, hogy érte el ezt a hírnevet, hiszen olcsó és szinte bárki beszerelhet és működtethet ilyen rendszert akár tudja mit csinál akár nem.


Ebben tudunk Neked segíteni, ezért végeztünk és végzünk ma is folyamatosan fejlesztő munkát, hogy minél egyszerűbb és biztonságosabb rendszereket adhassunk.


Számos referencia autó működik már rég óta nitróval mindenfajta probléma nélkül.

Van aki azt mondja a "nitró csal". Nem tudom miért, hiszen az összes nagy tuning amit ismerek ( a nitrót is beleértve ) ugyanazt a módszert használja: Több üzemanyag-levegő keverék a hengerbe. Szeretem azt hinni, hogy azért mert sokkal kevesebb pénzért kihozzuk azt, vagy jobb teljesítményt amiért ők súlyos pénzeket fizetnek. Pukkadozzanak csak.