Eredetmotors - Eredetviségvizsga, Tuning, Alkatrész kereskedelm és szerviz. Webshop.


Műhelyünk szolgáltatásai


Műhelyünk a következő szolgáltatásokkal áll kedves ügyfelei rendelkezésére:


Műszaki vizsgára felkészítés, vizsgáztatás és zöldkártya ügyintézés

Gépjármű szervízelési program

Gépjármű motorok felújítása (garanciával)

Gépjárművek javítása

Autóvillamossági munkák

Autó és motor tuning

Rendszeres gépjármű-karbantartási program

Alkatrész forgalmazás

Autó fóliázás

Autókozmetika

Másodlagos Jelölés (DataDotDNA)

CHIP Tuning


Autó és motor tuning

Tuning

Sokáig egyet jelentett pár matrica felragasztásával, esetleg a kerekek cseréjével. Manapság azonban csak a tulajdonos fantáziája és pénztárcája szab határt a változtatásoknak. Legyen szó külső, a belső vagy a motor tuningolásáról, az Eredet Motors 2005 Bt. minden gépjármű tulajdonosnak teljes megújulást kínál.

Motortuning

A motorok tuningolásának mai mércével mért "legegyszerűbb" módja a chiptuning, amikor a gyári vezérlő elektronikát járatják csúcsra, vagy éppen előhozzák belőle a "rejtett tartalékokat". A chiptuning mind benzines, mind dízelmotoroknál elérhető és átlagosan több tíz lóerős erősödés várható tőle. Segítségével optimalizálható a motor vezérlése, ennek következtében megjelennek az extra lóerők és newtonméterek.

Nemcsak a hang a lényeg

A kipufogórendszer sokszor csak öblösebb, mélyebb hangja miatt ragadja meg a rajongók figyelmét. Pedig a hangosabb kipufogógáz-ürítés mögött plusz lóerők is gyarapítják az autók méneseit. Nem ritka, hogy egyes nemesfémből készült kipufogórendszerek (a kipufogócsontoktól az utolsó dobig kicserélve az egészet) plusz tíz-tizenöt lóerőt is hozzáadnak a teljesítményhez.

Kerekek, felnik, futómű

Talán a leginkább módosítható és legáltalánosabb tuningalapokat szolgáltató részek a futómű és a kerekek. Azzal, hogy valaki a rugókat és/vagy a lengéscsillapítókat erősebbre, keményebb hangolásúakra cseréli, növelheti autója stabilitását, magabiztosabbá teheti az úton való viselkedését. Amennyiben a rövidebb rugókkal lejjebb is ülteti, azzal a súlypontját is közelebb hozza a földhöz, így a menetstabilitást még tovább tudja fokozni. A futóműtuning hatásos kiegészítője a már önmagában is hasznos és szemet gyönyörködtető alufelni, mely nemcsak az autó karakterét határozhatja meg, de hozzájárulhat a menetstabilitás további növeléséhez is. Nem ritka, hogy a még sportosabb viselkedés érdekében az autó nyomtávját is megnövelik, szélesítik, amit az alufelni és a kerékagy közé helyezett úgynevezett távtartó gyűrűvel oldanak meg.

Belső átváltozás

Sokan itt kezdik az egészet. Az óvatos duhajok elsőként megelégednek egy-egy sportosan csillogó alumínium váltógombbal vagy sportos, a gyáriaknál könnyebb, esetleg csak kinézetükben sportos pedálokkal, illetve különböző szőnyegekkel. Mindezeket az Eredet Motors sportos szettjeiből könnyedén összeválogathatják a gépjármű tulajdonosok.

További leírások:

Nitro tuning